چگونه از طریق مواد غذایی ، با استرس مبارزه کنیم؟
1-روز خود را با مصرف یک لیوان آب پرتقال تازه یا آبمیوه های طبیعی حاوی ویتامین Cشروع کنید ودر بقیه روز آب زیاد بنوشید،برای اینکه وقتی بدن تحت استرس است بدن شما ویتامین Cبیشتری احتیاج دارد.یک لیوان آبمیوه تازه ،نیاز اضافی بدن شما را تامین می کند.
نوشیدن حداقل هشت لیوان آب ، بدن شما را از بی آبی حفظ می کندومانع تحمل استرس اضافی برای بدن شماست.
2-برای صبحانه یک عدد موز ،مقداری مواد غذایی حاوی فیبر زیاد وماست کم چرب استفاده کنید،چرا که موز منبع غنی ویتامین6 Bبوده که برای سوخت وساز لازم است،به خصوص زمانی که سوخت وساز بدن مانند مواقع استرس سریع است.توجه کنید که مصرف مکمل های اضافی ویتامین Bلازم نیست ،چون ممکن است استرس اضافی به بدن تحمیل کنید.
دستگاه گوارش شما ،استرس وارد شده را احساس می کند،بنابر این دریافت مواد غنی از فیبر در طول روز کمک می کند تا توفان ایجاد شده در این دستگاه فروکش کند.
ماست کم چرب دو خاصیت مهم برای بدن دارد:
الف)حاوی پروتین است که بدن در شرایط استرس به آن احتیاج دارد .
ب)وجود چربی کم موجود در آن حامی خوبی برای سیستم ایمنی بدن است.
3-فقط یک فنجان قهوه در طول روز مصرف کنید واز مصرف مواد غذایی حاوی کا فئین در بقیه روز خودداری کنید،زیرا کافئین کلیه دستگاههای بدن راتحت تاثیر قرار می دهد ،فعالیت بدن را افزایش وسرعت جذب املاح را کاهش می دهد.کافئین اضطراب شما را زیاد می کندواین آخرین چیزی است که شما به آن احتیاج دارید.
4-از مصرف شیرینی به عنوان میان وعده پرهیز کنید، به جای آن از غلات کامل ،نان کم چرب تهیه شده با شیر وانواع کیک ساده خانگی استفاده کنید.
ترشح هورمون هایی که در زمان استرس زیاد است ،سبب ترشح ترکیبی به نام NPYاز مغز می شود.NPYتمایل به مصرف شیرینی ومواد قندی را زیاد می کند.
اگر شما به تمایل خود در مصرف شیرینی پاسخ مثبت دهید ،در بقیه روز در گیر این تمایل خواهید بود؛در نتیجه مواد غذایی را مصرف خواهید کرد که خاصیت تغذیه ای ندارند.
بسیار بهتر است برای مقابله با تمایل به مصرف شکر ،از نان های تهیه شده با آرد کامل وشکر کم ، استفاده کنید.غلات کامل ،سلول های مغزی را برای ترشح سرو تونین تحریک می کنند.هورمون سرو تونین آرامبخش است .
5-چند عادت سالم برای جلوگیری از استرس:
1-از آفت قند خون جلوگیری کنید ووعده های منظم ،کوچک وسالم بخورید.
2-از میان وعده های کم انرژی مانند هویج، کرفس،ذرت بوداده بدون روغن وکیک های برنجی با شکر کم استفاده کنید.
3-از انواع میوه تازه وآبمیوه ها به عنوان طعم دهنده های شیرین استفاده کنید.