نهج البلاغه انسان را به تمام خواسته ها و نیازهای اصلی اش می رساند
« حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه فضای مجازی با محوریت تقرب به خدا که شامگاه 12 اردیبهشت برگزار شد گفت: نوع چینش روزها در دستگاه الهی قطعا حکمتی دارد، اینکه در قلب ماه مبارک رمضان میلاد حضرت امام حسن مجتبی(ع) قرار گرفت و اینکه شهادت حضرت علی(ع) قرار گرفته است و سه شب قدر را پوشش می دهد، اتفاقی نیست.
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به جایگاه امیرالمومنین(ع) به عنوان چراغ راه معرفتی رسیدن به خدا افزود: نهج البلاغه انسان را به تمام خواسته ها و نیازهای اصلی اش می رساند.
باید برای شب قدر آماده شویم
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اهمیت شب قدر افزود: حضرت امام خمینی(ره) اینطور در بیانات خود استدلال می کردند که از شب اول ماه رمضان سالک باید تلاش کند از فرصت روزه داری مهیاء شب قدر شود؛ شبی که از هزار ماه بهتر و برتر است.
وی با طرح این پرسش که چطور می توان شب های قدر را قدر دانست و نهایت استفاده را کرد ادامه داد: اهمیت قدردانستن شب قدر و اینکه امام زمان علیه السلام در نامه یک سال مقدرات ما آن چیزی را بنویسند، که در نامه بهترین دوستان، ابدال و اوتادشان می نویسند، به شرط این است که ما یک جهشی در بندگی کنیم و از این فرصت های مانده تا این شب های عظیم خودمان را آماده کنیم.
این استاد نهج البلاغه عنوان کرد: قطعا در مسیربندگی خدا مهم ترین سرمایه امید است و این پاسخ تمام پرسش هایی است که آیا در این مسیر مطرح می شود؛ هر وسیله ای در گذر مادی ضرب و تقسیم می شود تا مدت زمان معین به دست آید، امّا بُعد منزل نبود در سفر روحانی.
به گفته حجت الاسلام مهدوی ارفع، ماجرای قرب خدا که ماجرای جسم نیست، این فقط یک عنایت می خواهد و آن این است که خدا بخواهد و بنده توبه کند؛ از این رو امیدوار باشید که می توان فرصت های از دست رفته بندگی را جبران کرد.
امید اصل اول در معرفت است
حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: سه گناه را کنار یکدیگر بگذارید،اول کشتن مومن بی گناه، قتل نفس یک انسان دوم زنا، سوم شرک به خدا که هر کدام برای اینکه انسانی در بدترین جا جهنم بماند کافی است،
حال فرض کنید فردی به هرسه این گناه مبتلا شده است. خداوند در قرآن در خصوص این سه گناه می فرماید که عذابش ۲ برابر می شود. مگر کسی که پس از این کارها واقعا توبه کند، ایمان آورد و اصلاح کند، کوه گناهانشان با این توبه و ایمان و اصلاح تبدیل به حسنه می شود.
وی ادامه داد: امید اصل اول است؛ می توانیم دوران طولانی خسارت را تبدیل به سود کنیم. نکته دیگر این است که حجابی میان ما و خدا با عنوان زمان نیست چرا که قلب مومن حرم خدا است، مهم این است که این قلب (خانه) را با چیزهایی که با خدا سازگار نیست، پُر نکنیم.
این استاد حوزه با بیان اینکه آن شرطی که می تواند همه این نیازها را مرتفع کند معرفت است، توضیح داد: معرفت و شناخت حرکت ما را برای رسیدن به مقام بندگی سریعتر، مستقیم تر و تندتر می کند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: مولا علی(ع) در نهج البلاغه شریف در خصوص داشتن معرفت می فرمایند که خوشا به خواب و افطار انسان هایی که کیّس هستند آن ها خوابشان ارزشش از بیداری جاهل بیشتر است. امیرالمومنین ادامه می دهند : « هیچ حرکتی کوچک و بزرگ نیست مگر اینکه تو برای آن نیازمند معرفت هستی».
این استاد نهج البلاغه عنوان کرد: عبادت های مستحبی اگر معرفت نداشته باشد انسان را سطحی و قشری می کند، اما وقتی لب و مغز داشته باشد و معرفت در آن باشد ارزش دارد؛ برای رسیدن به معرفت ۲ مطلب را باید بدانیم یک اینکه چه معرفتی دوم اینکه از چه منبعی؟
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: پاسخ به چه منبعی و چه نوع معرفتی در این است که برویم به آن انسان مومنی که به اوج رسیده است نگاه کنید؛ طی این مسیر، حضرت علی(ع) پس از پیامبراکرم(ص) الگوی یکتا است. اگر قرار باشد فردی این کمالات را خوب و ماندگار به دست آورد و طی کند جایی جز در منزل حضرت علی(ع) نیست.
قرائت های انحرافی پس از پیامبراکرم (ص) به امت رسید
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به اینکه قرائت های انحرافی پس از پیامبراکرم(ص) از اسلام شد مطرح کرد: امیرالمومنین(ع) بهترین پیشنهاد معرفتی در عالم است چرا که پس از پیامبر(ص) حضرت علی(ع) هادی امت است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: پیشنهاد کاربردی عملیاتی در حوزه معرفت، تربیت، اخلاق، سبک زندگی، خانواده داری، جنگ با دشمن، بصیرت سیاسی کتاب نهج البلاغه شریف راهگشا است.