تأثیر حیاء بر پوشش بانوان
14 بهمن 1393
امام علی علیه السلام حیا را زیباترین لباس دنیا می داند و می فرماید:«أحسن ملابس الدنیا الحیاء؛حیا زیباترین جامه دنیاست.» خداوند در قرآن مجید هنگام بازگویی داستان دختران شعیب و حضرتموسی علیه السلام ، می فرماید:«جائت إحداهما تمشی عیا استحیاء ؛یکی از آن دو دختر در حالی که با حیا راه می رفت، آمد»(قصص/25)
در دیگر دیگر ادیان نیز بر حیا تأکید شده است؛ در انجیل ، کتاب مقدس مسیحیان ، آمده است:«وزنان نیز به لباس مزین به حیا و پرهیز خود را بیارایند.»
آری زینت یابی به زیور حیا ، نوعی آراستگی به صفات الهی است؛ زیرا یکی از صفات کمالی خداوند،حیاست،چنانکه امام باقر علیه السلام می فرماید:«فإن الله عز و جل کریم یستحیی و یحب أهل الحیاء ؛ خداوند صاحب عزت و جلال ؛ کریمی است که حیا می کند و اهل حیا را دوست دارد.»
حیاء مانع افتادن انسان در دام انحراف جنسی و ضامن پاکدامنی اوست.حیا، یکی از بهترین نیروهای کنترل کننده درونی است. حیا سبب سلامت روانی است. اگر به این ندای درونی که نشانه هماهنگی با طبیعت انسانی است، پاسخ داده نشود، تعادل انسان از میان میرود.همانگونه که پاسخ ندادن به غریزه حیا نیز روابط انسان را مختل می سازد. همچنین در پرتو حیا، شخصیت آدمی در امان می ماند.حضرت علی علیه السلام می فرماید:«مَن کساه الحیاء ثوبه خفی علی الناس عیبه؛ هرکس جامه حیا را بر خود بپوشاند، عیبش از مردم پوشیده می ماند.»
انسانی که حیا دارد ، از انجام دادن کارهای ناپسند خجالت می کشد ، در حالی که اگر شرم نمی کرد ، ممکن بود آنها را انجام دهد .از این رو ، حیا ، در آرا سته شدن انسان به ادب نیز نقش بسزایی دارد.
بی حیایی ، زن را با همه ارزش والای ذاتی اش ، ابزاری برای سودجویان می سازد و غرور زنانه شان را که بخش جداناشدنی از شخصیت زنانگی آنان است ، خواهد شکست.