کاشت زعفران
کارگاه کسب وکار
ويژه طلاب پاره وقت
جلسه اول: کاشت زعفران به صورت مزرعه ،گلخانه ،گلدان
با حضور کار آفرين برتر :جناب آقاي میر قاسم نوری
اين كارگاه با حضور 70 نفر از طلاب به منظور ايجاد اشتغال و توجه بيشتر به كشت هاي گلخانه اي با توجه به سياست گذاري هاي مسوولان براي كاهش مصرف آب در حوضه درياچه اروميه و برگزار شد.
مير قاسم نوري افزود: در اين كارگاه به صورت خلاصه تمامي مراحل كاشت، داشت و برداشت زعفران به روش تئوري آموزش داده شد.
نوري اضافه كرد: در اين روش از هر مكاني مانند گلخانه و سالن هاي بدون استفاده مانند پاركينگ و پشت بام مي توان براي كشت زعفران گلخانه اي استفاده كرد.
وي با اشاره به مزيت هاي اين روش در مقايسه با روش كشت در روي زمين اضافه كرد: در اين روش در هر مترمربع 600 پياز زعفران كشت مي شود و ميزان توليد 20 تا 60 گرم زعفران است اما در روش كشت در زمين تعداد پيازها كمتر از 80 عدد در هر مترمربع بوده و توليد نيز در حدود سه گرم است. ا.
وي افزود: در اين نوع كشت بر خلاف محيط هاي ديگر كشت زعفران، برداشت به صورت روزانه و در هر ساعتي از شبانه روز امكان پذير است.
زعفران كه از آن به عنوان طلاي سرخ ياد مي شود، يكي از محصولات كشاورزي پربازده و با نياز آبي كم است كه بيشتر در استان هاي شمال شرقي كشور كشت مي شود.
كشت اين محصول بر روي مزرعه هنوز به خوبي در بين كشاورزان آذربايجان غربي ترويج پيدا نكرده است و به دليل ناآشنايي رغبت زيادي براي كشت آن در استان وجود ندارد.
در ادامه كارگاه در جلساتبعدي روش هاي افت كشي واصولي برداشت زعفران نيز آموزش داده خواهد شد.