در خانه دلم نشستم هرچه غیر خدا بود را راه ندادم
نسل امروز ما چگونه می توانند حضرت معصومه سلام الله علیها را به عنوان الگویی برای خود برگزینند؟
قران به شکل صریح و روشن در ایه 21 احزاب پیامبر را الگوی ما قرار می دهد “لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ” وجود مقدس پیامبر برای شما اسوه و الگویی زیبا و حسن است. “لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللَّهَ” برای کسی که امید به خدا داشته باشد و بخواهد قرب به خدا پیدا کند پیامبر الگوی مناسبی برای او می باشد.
بنابر این کسانی که عرفان های ساختگی درست کرده یا کارهایی را انجام می دهند که پیامبر و ائمه برای سلوک الی الله انجام نداده اند، باطل است چرا که خداوند می فرماید: اگر می خواهید به خدا برسید و قرب به او پیدا کنید پیامبر را الگو قرار داده و در مسیر او حرکت کنید.اگر کسی بهشت می خواهد پیامبر اکرم الگوی اوست. پیامبر ائمه را بعد از خودشان برای ما به عنوان الگو معرفی کرده و سنت آن ها را برای ما حجت قرار دادند.
ما 14 الگوی در حد عصمت داریم که باید ببینیم آن ها چگونه زندگی کردند که ما هم همان گونه زندگی کنیم. در این موضوع حضرت معصومه هم در همان جرگه هستند. همان طور ک عرض شد احساس می شود که ایشان درجه ای در عصمت دارند. ما باید معصومین را به عنوان الگو قرار دهیم. ببینیم انها چگونه با دنیا تعامل کردند؛ برای اینکه محتاج دیگران نشوند تلاش می کردند اما به دنیا دل نمی بستند. ذره ای از احکام خدا عدول نمی کردند. دنیا را تا جایی می خواستند که مرضی خداوند بود.
در خانه دلم نشستم هرچه غیر خدا بود را راه ندادم
حضرت معصومه در زندگی همان راه را رفته اند که حضرت زهرا رفتند. اهل عبادت و اطاعت و بندگی خدا بودند. اهل دانش و فضیلت بودند. به دنیا دلبستگی نداشتند. قلبی وابسته به خدا داشتند.
جمله ای از حضرت علی علیه السلام است که در پاسخ به کسی که از ایشان سوال می کند که چه کردید به این مقام رسید؟ فرمودند: در خانه دلم نشستم هرچه غیر خدا بود را راه ندادم. این کاری است که امام معصوم به عنوان الگو انجام می دهد، حضرت معصومه انجام می دهند، حال که ما که پیرو و دوستدار آن ها هستیم در خانه دل بنشینیم و نگذاریم محبت گناه، معصیت خدا به دلمان و قلبمان وارد شود. نگذاریم دلبستگی به مال حرام به قلبمان ورود پیدا کند.
وارد حوزه حرام نشویم، آزادی حرام و انجام حرام ولو به اندکش را به خود اجازه ندهیم. اولیای خدا مقید به عمل دستورات خدا بودند و سعادت ما هم در اجرای همین است. ما باید به آن ها نگاه کنیم که چگونه زندگی کردند تا به قرب خدا واصل شده و بهشت را به عنوان هدیه دریافت کنیم.
یادمان باشد اگر خواهان قلبی آرام در دنیا هستیم لازمه اش ذکر و یاد خدا و تقوا داشتن است؛ “الا بذکر الله تطمئن القلوب"و انهایی که متقیانه زندگی می کنند آرامش به همراه دارند. یادمان نرود که تقوا سختی هایی دارد ولی نتیجه اش ارامش و لذت است درست مثل درس خواندن که سختی ها و بی خوابی های زیادی هم دارد ولی بعدش نتیجه اش افتخار دارد و لذت. درست مثل تقوا .
به امید آنکه ان شاء الله از پیروان اهل بیت علیهم السلام باشیم.
گفتگوی تبیان با دکتر سید محسن میرباقری