پایان نامه های حوزه علمیه الزهراء(سلام الله علیها) ارومیه
موضوع:روابط دختر و پسر از دیدگاه اسلام
نگارنده: سرکار خانم نصیبه شیر محمدی
استاد راهنما: سرکار خانم ضربی زاده
چكيده
عنوان پایان نامه حاضر بررسي روابط دختر و پسر از دیدگاه اسلام میباشد. هدف از نگارش این پایان نامه پاسخ به این سؤال است که دیدگاه اسلام دربارهی روابط دختر و پسر و حدود و ضابطههای آن در حوزهی ارتباطات اجتماعی و نیز ارتباط شخصی چه میباشد اما از آنجا که بحث روابط دختر و پسر به عنوان زیر مجموعه روابط زن و مرد ارزیابی میشود به جز در مواردی که اسلام دربارهی رابطهی دختران و پسران جوان رهنمودهای ویژهای دارد این مسئله با عنوان کلی بررسی روابط میان دو جنس مطرح شده است و به لحاظ گسترش این چنین روابطی در جامعه و همچنین عدم تعریف روابط سالم و هدفمند بین گروههای غیر همجنس ضرورت پرداختن به این موضوع کاملاً احساس میشود. فرضیه ما در این تحقیق این است که شناخت ملاکها و معیارهای ارتباط در رابطه دختر و پسر باعث آرامش روانی و استواری جامعه میشود از نقطه نظر پیشینهی این تحقیق میتوان به کتاب دوستیهای قبل از ازدواج تألیف مجتبی حورایی، دختران میپرسند چرا؟ تألیف اسدالله محمدی نیا، روابط دختر و پسر تألیف محمدرضا احمدی اشاره کرد.
روابط زن و مرد را به چهار صورت میتوان در نظر گرفت: رابطهی زن و شوهری ـ رابطهی علمی ـ رابطهای حرفهای و شغلی ـ رابطهی دوستانه.
طبق نظر اسلام بین زن و مرد، رابطهی زن و شوهری ـ رابطهی علمی ـ رابطهای حرفهای و شغلی با حفظ موازین شرعی و رعایت حدود الهی مجاز است اما در مورد رابطهی دوستانه اساساً در اسلام چیزی به نام دوستی دختر و پسر یا زن و مرد وجود ندارد و هر چه از این باب است حرام است.
این پایان نامه در چهار بخش تنظیم شده است: بخش اول: کلیات؛ بخش دوم: ملاکها و معیارهای ارتباط در آیات و روایات؛ بخش سوم: علل ایجاد ارتباط بین دختران و پسران و بخش چهارم: آثار زیانبار روابط دختران و پسران.
كليد واژهها: رابطه، دختر و پسر، اسلام، عشق، افسردگی
تحقیق حاضر در چهار بخش تنظيم شده است:
بخش اول: کلیات؛
بخش دوم: ملاکها و معیارهای ارتباط در آیات و روایات؛
بخش سوم: علل ایجاد ارتباط بین دختر و پسر؛
بخش چهارم: آثار زیانبار روابط دختران و پسران.