میهمانی الهی
توصیه های میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در آغاز ماه مبارک رمضان
جهت آمادگی برای ورود به میهمانی الهی، رعایت چند نکته لازم و ضروریست:
الف) خواندن نماز شکر
شایسته است که با نماز شکر، با سال گذشته وداع کرده و به استقبال سال آینده رویم و به جهت نجات از خطرهای سال گذشته و دستیابی به رضایت پروردگار و توفیق درک سال جدید، با فراغت کامل و به دور از بیماری ها و آفات باطنی و ظاهری، شکرالهی را به جای آوریم.
ب) توبه و استغفار
پس از خواندن نماز شکر، از خدا به خاطر کوتاهی ها و ظلم هایی که در حق او نموده ایم، طلب عفو و گذشت کنیم و از سستی هایی که در اصلاح و پاکی قلب، جهت توجه و عنایت خداوند روا داشته ایم و همچنین درباره کم کاری های اعضا و جوارح خود در عبادت، و عقب انداختن توبه، از خداوند طلب بخشش می نماییم. و از جانب هر عضوی از اعضای خود صدقه می دهیم.
ج) توسل به آستان پروردگار
با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان، شایسته است به کرم و رحمت الهی متوسل شویم و از او درخواست کنیم تا هر آنچه ما را در اجرای دستورهای الهی یاری می دهد به ما ببخشد.
چه بی نیازی والاتر از خداوند متعال، تا تمامی امور سال آینده مان را به او بسپاریم و با اطمینان خاطر سفر الهی خود را شروع کنیم؟
د) توسل به معصومین علیهم السلام
مهم ترین مسئله ای که پوینده راه معرفت در آغاز ماه رمضان باید به آن توجه داشته باشد، توسل به ائمه معصومین علیهم السلام است. باید آبرو و عظمت آنان را در پیشگاه خداوند، شفیع قرار دهیم تا آن بزرگان، پذیرش اعمالمان را در راستای خشنودی خداوند، از پروردگار بخواهند.
زیرا خداوند کریم، درخواست انسان های بزرگ و کریم را رد نخواهد کرد؛ به ویژه اینکه اولیای خداوند، درهای رحمت و روشنی بخش راهمان در میان آفریده ها هستند و دستور پناه دادن بندگان به آنها داده شده است.
هـ) پاک کردن اموال با پرداخت خمس
پاک کردن خوردنی ها، نوشیدنی ها، پوشاک و. .. با پرداخت خمس، از کارهای مهمی است که پس از توبه و پاک کردن قلب و توسل به خدا و معصومین باید انجام دهیم اما بهتر آن است که خمس اموالمان را ابتدای ماه بدهیم تا عبادت هایمان از راه حلال انجام شود.1
1. میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، المراقبات، ترجمه: ابراهیم محدث، ص 259.