شرحی بر زیارت عاشورا
? ﷽ ?
در ادامه بحث های گذشته که مقدمه ای برای ورود به شرح زیارت عاشورا بود از امشب در مورد محتوای زیارت عاشورا صحبت خواهیم کرد اما چون مباحث خیلی طولانی است هر روز گزیده ای از متن زیارت را در خدمت شما خواهیم بود.
فراز اول :
در ابتدای زیارت عاشورا می خوانیم:
اَلسَّلامُ عَلَيک يا بْنَ رَسُولِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَيک يابْنَ اَميرِالْمُؤْمِنينَ، وَابْنَ سَيدِ الْوَصِيينَ، اَلسَّلامُ عَلَيک يابْنَ فاطِمَةَ سَيدَةِ نِسآءِ الْعالَمينَ
در سلام ها می گوییم ” ابن ” یعنی امام حسین علیه السلام را منتسب می کنیم به رسول الله و حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) و این نکته قابل تأمل است و اهمیت دارد.
در روانشناسی هم این مطلب وارد شده است که فاکتور هایی که شخصیت انسان را می سازد
مهم ترینش مبحث وراثت و تربیت است
اینکه یک شخصیت پدر و مادرش چه کسی است و معلمش چه کسی است؟ و از چه کسی ارث می برد؟
مثلا اگر تاریخ مشاهیر اسلامی را بخوانید در زندگی نامه آنها می نویسند در چه خانواده مذهبی بزرگ شده و استادش که بوده وراثتش از چه کسی است؟
عرب برای اینکه کسی را بشناسد او را به واسطه ” ابن ” معرفی می کند.
لذا عرب ها 3 نوع پدر دارند:
” آبً الوٓلد – اَبً العٍلمک – اَبً الزوجک
یعنی پدری که موجب زائیدن تو شده، پدری که تو را تربیت کرده ” و ….
وقتی میگوییم یابن الرسول، امام حسین(ع) را منسوب به رسول الله می کنیم یا وقتی می گوییم یابن امیرالمومنین منسوب به امیرالمومنین و یابن فاطمه الزهراء یعنی منسوب به حصرت زهرا(س) و با ایشان اباعبدالله را معرفی می کنیم
یعنی اباعبدالله الحسین
هم وراثت این سه بزرگوار را به ارث برده
و هم مورد تعلیم و تربیت این سه بزرگوار قرار گرفته است
بنابراین لازم است قدری درمورد شخصیت این بزرگواران صحبت کرد که اینها در نظام خلقت چه کسانی هستند که امام حسین علیه السلام را با انتساب به ایشان زیارت می کنیم…..
ادامه دارد….