مصادیق خیر کثیر در سوره کوثر
حوزه/ حجت الاسلام موسوی با اشاره به مصادیق خیر کثیر در سوره کوثر گفت: براساس تفاسیر منظور از کوثر، خیر کثیر است که میتواند مصادیقی مثل نبوت، قرآن، علم، اخلاق نیکو، حضرت فاطمه و… را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجتالاسلام سید کاظم موسوی امروز در نشستی که با عنوان مولفه های امید افزایی در سوره کوثر در مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیهای ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: اعطای کوثر به رسول مکرم اسلام(ص) از سوی خداوند متعال یک عظمت بزرگ بود که در ادامه این سوره خداوند با امید بخشی به نبی مکرم اسلام، دشمنانش را ابتر معرفی میکند.
وی افزود: براساس تفاسیر منظور از کوثر خیر کثیر است که می تواند مصادیقی مثل نبوت، قرآن، علم، اخلاق نیکو، حضرت فاطمه و… را داشته باشد.
استاد حوزه در ادامه به بیان دلایل خیر کثیر بودن هر یک از این مصادیق پرداخت و ادامه داد: نبوت خیر کثیر است چرا که در کنار مُذکّر بودن، وظیفه تشکیل جامعه نورانی، بشارت دهنده و انذار کنندگی و برپا کننده عدل و قسط را نیز در جامعه دارا می باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به این که قرآن نوری از جانب خداوند متعال جهت هدایت بشر و کتابی انسان ساز است، می تواند یکی از مصادیق کوثر باشد.
حجت الاسلام موسوی علم را یکی دیگر از مصادیق کوثر عنوان کرد و افزود: خداوند علم را سبب برتری انسان و رفعت مقام او و لازمه خلیفة اللهی بودن معرفی کرده است لذا علم با داشتن این ویژگی ها یکی از مصادیق خیر کثیر می باشد.
وی حضرت فاطمه سلام الله علیها را از دیگر مصادیق کوثر عنوان کرد و گفت: حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان مادر ائمه معصومین و علت خلقت طبق حدیث ” لولاک"، که همه اهل بیت علم خود را از ایشان اخذ کردند، یکی از مصادیق بارز و آشکار خیر کثیر است
استاد حوزه تصریح کرد: حضرت زهرا سلام الله دارای مصحفی هستند که همه علوم ماکان و مایک-ون در آن بیان شده است و عبادت، بندگی، اخلاص و الگوی بودن ایشان برای همه بشریت، فاطمه (س) را یکی از بارزترین مصادیق خیر کثیر معرفی می کند.
مشاهده تصاویر بیشتر و خبر در خبرگزاری حوزه👇
https://eitaa.com/HawzahNews_Azgh/3075
https://hawzahnews.com/xbWZX
دروغ، دروغ می آورد....
آیه ی روز /تدبر در قرآن
سوره یوسف، آیه ١٧:
قَالُواْ يَا أَبَانَا إِنَّا ذَهَبْنَا نَسْتَبِقُ وَتَرَكْنَا يُوسُفَ عِندَ مَتَاعِنَا فَأَكَلَهُ الذِّئْبُ وَمَا أَنتَ بِمُؤْمِنٍ لِّنَا وَلَوْ كُنَّا صَادِقِينَ
ترجمه :
گفتند: اى پدر ما رفتيم كه مسابقه دهيم و يوسف را نزد وسايل خود (تنها) گذاشتيم، پس گرگ او را خورد و البته تو سخن ما را هر چند راستگو باشيم باور ندارى.
توضیح :
دروغ، دروغ مى آورد. برادران براى توجيه خطاى خود، سه دروغ پى درپى گفتند: مسابقه رفته بوديم، يوسف را نزد وسايل گذاشتيم، گرگ او را خورد.
هر کسی به حکم فطرت می فهمد که دروغ بد است، حتی دروغگو هم اصرار دارد كه مردم او را صادق بپندارند.
درسی از پیامبر صلی الله علیه و آله در روز جوان
درسی از پیامبر صلی الله علیه و آله در روز جوان
در قسمتی از کتاب راه زندگی تألیف جواد محدثی آمده است :
سیره پیامبر(ص) احترام گذاشتن ، شخصیت دادن ، و جذب کردن جوانان بود و چنین سفارش می فرمود: و اوصیکم بالشبان خیرا ؛ فانهم ارق افئدة إن الله بعثنی بشیرا و نذیرا فوافقنی الشبان و خالفنی الشیوخ.
«شما را درباره جوانان توصیه به نیک رفتاری می کنم ؛ چرا که آنان دل نازک ترند خداوند مرا به عنوان بشیر و نذیر فرستاد، جوانان با من هم پیمان و همراه شدند ،اما پیران به ستیزه و مخالفت با من برخاستند.»
هم پیمانی جوانان با رسول خدا صلی الله علیه و آله و مخالفت پیران با دعوت اسلام ، شاهدی بر همان فطرت حق پذیر و طبیعت آماده تر جوانان برای شنیدن حق و پذیرفتن ایمان و فداکاری در راه عقیده است.
بزرگ ترها، اگر جوانان و نوجوانان را زیر بال و چتر حمایت و رحمت خویش بگیرند، این نیروهای مستعد در خدمت خوبی ها قرار می گیرند این درسی از سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است.
برای مطالعه آنلاین کتاب راه زندگی روی عکس کلیک کنید
هر روز صدقه بدهید
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله):
بر هر مسلمانی است که هر روز صدقه بدهد عرض شد: کسی که مال ندارد چکارکند؟
حضرت فرمودند:
برداشتن چیزهای آسیب رسان از ســر راه صـدقـه است.
نشان دادن راه به کسی صدقه است.
عیادت بیمــار صدقه است.
امر به معروف صدقه است.
نهی از منکر صدقـه است
و جـواب سـلام دادن صدقه است.
بحارالانوار ، ج ۷۵، ص ۵۰
اولین قتل انجام شده روی زمین
اولین قتل انجام شده روی زمین
داستان تکان دهنده هابیل و قابیل (فرزندان حضرت آدم _ اولین پیامبر)
هابیل بهترین گوسفند خود را قربانی کرد اما قابیل بدترین قسمت زراعت خود را انفاق کرد و خدا عمل نیک هابیل را پذیرفت ولی از قابیل نپذیرفت و همین حسادت، عامل قتل هابیل توسط قابیل شد.
سوره مائده آیات ۲۷ تا ۳۲
هابیلبه قابیل گفت تو اگر اقدامبه کشتن من کنی من این کار را نخواهم کرد
یاد بگیریم برخورد با انسان حسود را:
آتش حسادتش را بخوابانیم، او را آرام کنیم و با او مقابله به مثل نکنیم
از طرفی فطرت و وجدان قابیل او را از برادرکُشی منع میکرد، اما از سوی دیگر نفس سرکش او به این کار تشویقش میکرد…و سرانجام نفس بر وجدان غلبه کرد
در شبانهروزمان دقت کنیم:
چندبار وجدانمان بر نفس چیره میشود؟
وچندبار نفسمان بر وجدان چیره میشود؟
تدبر در قرآن/دکتر امیر حسین دباغ