حیاتبخشی حجاب مادر
حیاتبخشی حجاب مادر
از امام صادق علیه السلام نقل شده: برای سلامتی فرزند محتضر (بچهاي که نزديک مرگ بود)، اگر مادر پشتبام و زير آسمان مقنعه از سر بردارد و دست به طرف آسمان بلند کند و براي فرزندش دعا کند، فرزند خوب ميشود.
اين براي خانمي است که مقنعه داشته است و بر نداشته است و در فضاي ايران خودمان همينطور بوده است. زنها خيلي براي خودشان ارزش قائل بودهاند، الان عده ای ارزش خودشان را پايين ميآورند.
احترام زن خيلي بيش از اينهاست. وقتي امام صادق(ع) اين تعبير را ميفرمايند، ميخواهند بگويند: حيات زير موي سر تو و در دانه دانه موي سر تو هست. ميتواند به فرزند محتضرت حيات بدهد و او را نجات دهد. يک عمر مراقبت کردي ،الآن ببين چگونه بعد از آن، دعاي مستجاب خواهي داشت. اينها سنگ صبور زندگي بودند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
برپایی نمایشگاه محصولات عفاف و حجاب
برپایی نمایشگاه محصولات عفاف و حجاب در حاشیه مراسم جشنواره چادرهای آسمانی
ریحانه های بهشتی
مراسم با شکوه ریحانه های بهشتی ویژه برنامه ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با مشارکت نهادهای دولتی و حوزه علمیه الزهرا سلام الله علیها ارومیه در باغ نرگس برگزار شد
همراه با مسابقه ورزشی مادر و دختر
مسابقه آشپزی غذاهای سنتی
اجرای گروه تواشیح امیر الانبیا
اجرای نمایش مهدیه و لباسهای سخنگو توسط طلاب حوزه علمیه الزهرا س ارومیه
و برنامه های جذاب دیگر برای دخترهای شهرمان
جایگاه دختر شایسته در ادبیات دینی
سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم احمدی نژاد محقق مسائل تربیتی و دینی و مدیر گروه «فرهنگ دینی و تبلیغ» مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور به مناسبت دهه کرامت به واکاوی مسائل تربیتی دختران از نگاه اسلام پرداخته است.
نگاه اسلام و روایات به دختر و جایگاه دختر در خانواده و نکات تربیت دینی دختران در محیط خانواده چگونه می باشد؟
بنده نیز به سهم خود فرا رسیدن میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر را تبریک عرض می کنم؛ در دین اسلام ویژگی خاصی برای دختر ذکر شده است که بهترین مؤید این نگاه سیره اهل بیت(ع) است که ما می بینیم پیامبر و ائمه در برخورد با دختران به نکاتی اشاره می کرده اند که نشان دهنده این معناست از باب نمونه می توان به برخورد پیامبر اسلام(ص) با حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد که حضرت به درب منزل دخترشان تشریف می آوردند و اظهار محبت می کردند.
از این نگاه یک برداشت می توانیم انجام دهیم به این معنی که انسانی کامل که پیامبر باشند در این برخوردها به ما آموزش می دهند که با دختران خود چگونه برخورد کنیم.
در روایات می بینیم که نسبت به دختران و تربیت آنها و محبت کردن به آنها این نگاه ویژه دیده می شود.
به نظر بنده اولین چیزی که در نظام تربیتی اسلام با آن مواجه هستیم فلسفه و هدف تربیت بوده و ما باید ببینیم که در نظام آموزشی چه هدفی از تربیت داریم و بعد از آن به محتوای تربیت و سپس به روشهای تربیتی می رسیم.
در نظام تربیتی اسلام آنچه که انسان با آن برخورد می کند این است که وقتی قرآن هم می فرمایند شما را از بطون مادرانتان به دنیا آوردیم هیچ چیزی نمی دانستید این نشان می دهد که انسان ویژگی هایی در وراثت به لحاظ روحی دارد اما به لحاظ علمی هیچ علمی ندارد. بنابر این ما صاحب فطرت دینی هستیم که با آن خلق شده ایم اما این فطرت دینی باید در فضای جامعه رشد کند و اولین مسأله این است که ما باید به دخترانمان آموزش دهیم. در مقطع بعدی باید این آموزش را بر اساس یک الگو و برنامه قرار بدهیم که همان نظام تربیتی اسلام است.
4 کلید دخترانه برای حل مشکلات
در قسمت های قبل در مورد بحران هویت دختران و راهکارهای دین در دو سطح دولتی و خانواده بحث هایی کردیم، در این نوشتار سعی بر این است تا تاثیر خود دختران در حل بحران هویتیشان را بررسی کنیم.
تاثیر دختران بر حل بحران هویت خود از منظر دین
می دانیم که هر مشکلی که برای آدمی به وجود می آید خود فرد از جمله افرادی است که در بوجود آمدن آن مشکل یا تشدید آن نقش دارد. اکنون دختران هم در مشکلات خود وهم حل آنها به تنهایی نقش به سزایی ایفا خواهند کرد.
حجاب چه تاثیری در حل بحران هویت یک دختر دارد؟
کلید اول؛ آیات قرآن: در کتاب آسمانی ما در دو آیه به بحث حجاب اشاره شده است: آیه ۳۱نور، که از زنان مومنه خواسته شده است با جلباب (جامه ای که از چارقد بزرگتر و از عبا کوچکتر است) سینه و شانه ها و سر خود را بپوشانند و در آیه ۵۹ احزاب نیز آمده است ای پیامبر به زنان و دختران خود و زنان مومنان بگو: خویشتن را به چادر بپوشانند برای اینکه آنها شناخته نشوند، تا از تعریض و جسارت آزار نکشند، برآنها بسیار بهتر است.
گفتنی است در سوره احزاب منظور، پوشش خاص زن است که پوششی در حد مانتو است که زن مورد آزار افراد ولگرد قرار می گرفته است و در سوره نور منظور پوشاندن عادی با روسری است که یک دستور کلی و همیشگی است؛ خواه مزاحمی در کار باشد خواه نباشد. لذا معلوم می شود که حد پوششی برای زن نسبت به مواقع عادی یا بحرانی در جامعه متفاوت است. و اگر زنی حد لازم را در پوشش خود رعایت نکند امکان ایجاد مشکل برای او زیاد است.