اختتامیه جزء خوانی
مراسم اختتامیه
جزء خـــوانی قــــــــــرآن کریم
همراه با بیان تدبــــــــــر
ویژه ماه مبارک رمضان
تقدیر و تشکر از حضور پرشور اساتید محترم و طلاب عزیز
دروغ، دروغ می آورد....
آیه ی روز /تدبر در قرآن
سوره یوسف، آیه ١٧:
قَالُواْ يَا أَبَانَا إِنَّا ذَهَبْنَا نَسْتَبِقُ وَتَرَكْنَا يُوسُفَ عِندَ مَتَاعِنَا فَأَكَلَهُ الذِّئْبُ وَمَا أَنتَ بِمُؤْمِنٍ لِّنَا وَلَوْ كُنَّا صَادِقِينَ
ترجمه :
گفتند: اى پدر ما رفتيم كه مسابقه دهيم و يوسف را نزد وسايل خود (تنها) گذاشتيم، پس گرگ او را خورد و البته تو سخن ما را هر چند راستگو باشيم باور ندارى.
توضیح :
دروغ، دروغ مى آورد. برادران براى توجيه خطاى خود، سه دروغ پى درپى گفتند: مسابقه رفته بوديم، يوسف را نزد وسايل گذاشتيم، گرگ او را خورد.
هر کسی به حکم فطرت می فهمد که دروغ بد است، حتی دروغگو هم اصرار دارد كه مردم او را صادق بپندارند.
قوانین معنوی قرآن برای موفقیت
بعضی از انسانها میپرسند قرآن چه برنامهای برای زندگی شخصی ما داره؟ آیا قرآن می تواند زندگی مادی و دنیایی ما را اداره کند؟ آخه ما تا حالا هرجی دیدیم فقط این بوده که بشینن و قرآن رو ختم کنن و یا مجلس ختم انعام بگیرند و فقط دغدغه افراد این باشه که متن عربی قرآن رو بخونند و مجلس تموم بشود ؟
آیا قرآن فقط برای این نازل شده و در اختیار ما قرار گرفته شده که فقط از روی متنش بخونیم و تموم؟ این مجالسی که برای انس با قرآن می گیرند و این قدر هزینه می کنند چه انسی با قرآن گرفته میشود وقتی فقط و فقط عدهای بیان و قاری هم با صدای دلنوازش بخونه و بقیه هم احسن بگن و اون رو تشویق کنن؟
یا مثلاً الآن که در ماه رمضان قرار داریم و محافل خوندن قرآن برقرار هست ، آیا تنها باید به همین اندازه اکتفا کنیم و قرآن را تند و تند بخونیم و تنها به ختم کردن بدون تأمّل آن افتخار کنیم و در آخر ماه به همدیگه آمار تعداد قرآنهایی رو که ختم کردیم را بدیم و به آن مباهات کنیم ؟
سوال اصلی اینجاست که آیا قرآن فقط برای این کارهایی که ما انجام میدیم نازل شده؟ آیا قرآن می تونه یه برنامه زندگی به ما بده؟ آیا قرآن می تونه به ما برنامه موفقیت و پیروزی بده؟
قوانین معنوی قرآن برای موفقیت
1) قانون توانِ دهندگی(بارش)
لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَیْءٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِیمٌ ال عمران: هرگز به نیکی (کامل) نمیرسید تا از آنچه خود دوست دارید انفاق نمایید و هر چه انفاق نمایید حتماً خداوند بدان داناست (آل عمران ، 92)
قانون توان دهندگی بیان میکند که تا شما نتوانید از بهترینها در زندگی بگذرید نمیتوانید به موفقیتها دست پیدا کنید. هر چه توان بخشش شما بیشتر باشد شما به کامیابی بیشتری دست پیدا میکنید هر کجا که میروید، سعی کنید چیزهایی را به اشخاص بدهید که میتواند یک هدیه یا حتی یک تحسین باشد. برای چیزهایی که در زندگیتان دریافت کردهاید، ممنون و سپاسگزار باشید و تلاش کنید چرخهی دادن و گرفتن را حف0کنید.
دریچه دلت را باز کن
قرآن خشوع می آورد، رویش می آورد، باعث حیات میشود. مشکلِ همه ما همین است. لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلى جَبَلٍ لَرَأَیْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْیَهِ اللَّهِ برای رفع این موانع است.
قرآن به لَو اَنزَلنا اشاره کرده است، یعنی باید قرآن، به گونه ای به دل برسد. اگر قرائت همراه با سرایت باشد، حیات می آید. در بعضی از موارد حتّی راجع به اهل بیت علیهم السّلام دارد که إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعین را در نماز، تکرار می کردند و بعد میفرمودند: آن قدر آن آیه را تکرار کردم، تا اینکه آن را از خداوند شنیدم.
در روایات ذکر شده است که وقتی اهل بیت علیهم السّلام قرآن میخواندند، گویا مستقیم از حق تعالی میشنیدند. همه واسطهها برداشته میشد. مهمّ این است که قرآن، بر دل انسان نزول پیدا کند و إلّا ملکوتِ قرآن در جای خودش محفوظ است. من فقط باید دریچه دلم را کمی باز کنم تا قرآن بتواند به سراغم بیاید و در نتیجه، خشوع و حیات بیاید!
تفکّر قرآنی/حجّت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفرناصری
بارون که میاد یاد چی میافتی؟
بارون که میاد یاد چی میافتی؟
به این آیه دقت کنید
وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ
او کسی است که بادها را بشارت دهنده و قبل از بارانِ رحمتش میفرستد؛ تا ابرهای سنگینبار را بر دوش کشند؛ سپس ما ابرها را به سوی زمینهای مُرده میفرستیم؛ و به وسیله آنها، آب را نازل میکنیم؛ و با آن، از هرگونه میوها بیرون میآوریم؛ اینگونه که زمینهای مرده را زنده کردیم، مردگان را نیز در قیامت زنده میکنیم، شاید با توجه به این مثال متذکّر شوید. (اعراف۵۷ )
چقدر زیبا،دقیـق و هوشمندانه
میفـرماید اگـر به قیامت شـک داری
به باران بنگر که چگونه زمین مُرده را…
تدبر در قرآن