مواد غذایی ای که زنان باید بیشتر بخورند
مصرف میوه وسبزیجات تازه تغذیه ای برای تمام اقشار جامعه اعم ازمرد وزن وپیر وجوان محسوب می شود،با این همه بعضی از دستورات تغذیه ای به خاطر تفاوت های فیزیولوژیکی افراد در رده های سنی وجنسیتی برای برخی با تاکیدات بیشتری همراه است .موضوع نخسه طبیعت امروز اختصاص دارد به تغذیه زنانه .
متخصصان تغذیه می گویند:تمام زنان در تمام دوره های زندگی شان باید پنج نوع ماده غذایی که حاوی آهن ،کلسیم،منیزیم،ویتامینK،فولات،ویتامین D واسید های چرپ امگا3 هستندرا در رژیم غذایی خود داشته باشند .این مواد غذایی در اغلب گیاهان اعم از سبزیجات ومیوه ها یافت می شوند.
سبزیجات برگ دار جزو نخستین پیشنهادها هستند.سبزیجات برگ دار مانند:کلم ،اسفناج،بولاغ اوتی ،کاهو،کلم برگ وشلغم از جمله مواد غذایی هستند که حاوی مقدار زیادی ویتامین های C،K وبتا کارروتن ومواد معدنی کلسیم ،پتاسیم منگنز،فولات منیزیم،آهن وفیبر هستند.
اسفناج نیز یک سبزی برگ دار است که مقدار بالای آهن موجود درآن سیستم ایمنی بدن را حفاظت کرده ومصرف آن به خصوص در طول مدت عادت ماهانه وبار داری با توجه به اینکه کمبود آهن یکی از معمول ترین نارسایی های غذایی در تمام زنان است وسبب کم خونی وکاهش انرژی به علت کاهش اکسیژن رسانی به سلول ها می شود،موثر است.
برای تامین ویتامینD،کلسیم واسیدهای چرب امگا3مورد نیاز نیز مصرف ماهی به ویژه ماهی آزاد یکی از توصیه هاست .
پیاز سبزی دیگری است که به خاطر اثرات فراوان آن در این دسته از توصیه های تغذیه ای می گنجد.مطالعات علمی نشان می دهدمصرف زیاد پیاز به کاهش 25در صدی خطر سرطان سینه وخطر 73درصدی سرطان تخمدان ارتباط دارد.
پیشنهاد دیگر مصرف انواع حبوبات است .با توجه به اینکه اکثر حبوبات منبعی غنی از فولات ،فیبر،تریپتوفان،پروتین ،آهن،منیزیم وپتاسیم هستندومصرف آنها سبب کاهش خطر دیابت نوع2 ،فشارخون بالاوسرطان سینه می شود،توصیه مصرف انواع حبوبات به ویژه انواع لوبیا ها ،گیاهسویا،عدس ونخود در این برنامه غذایی زنانه جایگاه ویژه ای دارد.